Ja, laat mij de collectieve premies weten!

U ontvangt een e-mail zodra wij de premies weten van onze 6 collectieve aanbieders!

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Belangrijkste wijzigingen zorgverzekering in 2019

Hulp bij overgewicht in basisverzekering

Mensen die overgewicht hebben worden begeleid om hun eet- en beweegpatroon aan te passen. De minister hoopt dat dit leidt tot een daling van de zorgkosten. In 2019 komt er meer ruimte voor preventieve gezondheidszorg vanuit het basispakket.

Vergoeding voedingssupplementen en paracetamol uit basisverzekering

Krijg je paracetamol of voedingssupplementen voorgeschreven? Dan moet je die in 2019 uit eigen zak gaan betalen. Het ministerie oordeelt dat de kosten zo laag zijn dat je dit zelf zou moeten kunnen betalen.

Verruiming regeling zittend ziekenvervoer

Maak je gebruik van zittend ziekenvervoer van en naar consulten, onderzoek en controles? Dan wordt de aanspraak hierop verruimd. Let op: dit moet wel samenhangen met de behandeling.

Oefentherapie bij COPD in basisverzekering

Op dit moment moet je de eerste 21 behandelingen nog zelf betalen als je van oefentherapie bij COPD gebruikt. Vanaf 1 januari 2019 wordt dit vanaf de eerste behandeling vergoed. Let op: er komt wel een maximum op het aantal vergoede behandeling (max. 70 in het eerste jaar, daarna afhankelijk van de ernst van de COPD).

Bijbetaling voor bepaalde medicijnen maximaal € 250,-

Als je medicijnen gebruikt kan het zo zijn dat je daarvoor extra moet bijbetalen. Vanaf 1 januari 2019 wordt deze eigen bijdrage voor bepaalde medicijnen gemaximeerd op 250 euro per jaar.